Ciclul lunar trece prin 4 faze distincte: Luna Nouă, Primul pătrar (luna în creștere), Luna Plină, Ultimul pătrar (luna în descreștere).

Ciclul complet al lunii este de 29,5 de zile, ceea ce corespunde pasului bioritmului emoțional și perioadei de ovulație la femei - ciclul menstrual este de 28-29 de zile.

Forta gravitațională a Lunii - mult mai redusă decăt cea a Pământului, are efect nu numai asupra apelor din ocean, ci și asupra oricăror obiecte de pe Pământ, mai ales a ființelor vii. La oameni influența fazelor lunare se manifestă astfel:

- la Luna Noua

În perioada de Luna Nouă părțile fluide ale organismului prin intermediul gravitației colective a Lunii și a Soarelui se îndreaptă către capul omului. Luna Noua este prima perioadă deosebită, în care Yin se află în punctul lui maxim și se petrece astfel nașterea opusului - Yang. În perioada de Lună Nouă procesele de creștere și de urcare se transformă în opusele lor - procese de restrângere, îndreptate în jos. O asemenea întorsătură bruscă duce la niște cerințe crescute față de organismul uman.

- în perioada de Lună Plină

În perioada de Lună plină influența contradictorie a Lunii și a Soarelui asupra Pământului este maximă. În organismul uman energia se revarsă liber din interior către exterior. În perioada de Lună Plină are loc o întoarcere, de la lărgire către restrangere, are loc o luptă care generează rupturi în cele mai subtile niveluri ale organismului uman. Aceasta înseamnă un stres colosal pentru organism.

Recomandări :

  • Dacă doriți sa faceti ca anumite lucruri să sporească (agricultura, afaceri, îngrășare etc.) folosiți faza de Lună în creștere.
  • Dacă vreti să scăpați de anumite obiceiuri (lăsat de fumat, slăbire, curățenie, uitare, despărțire etc.) folosiți faza de Lună în descreștere.


Categories: