Conform teoriei bioritmurilor, viața unui om este guvernată și influențată de cicluri periodice. Psihicul, sănătatea, sistemele imunitar din interiorul depind în mare măsură de ritmurile cosmice ale Soarelui și Lunii, de schimbarea câmpului magnetic al Pământului și de alte cauze exterioare. Fie pozitive, sau câteodată negative, e bine să le cunoaștem, pentru ca să evităm perioadele critice cu care ne confruntăm pe diverse planuri ale vieții.

Viața trebuie să funcționeze în ritmul naturii pentru a putea avea parte de toate beneficile ei. Odată ce organismul funcționează într-un ritm diferit din varii motive: nopți nedormite, munca până la epuizare fizică, sedentarismul, lipsa de preocupare, duc la rezultate cum ar fi: o sănătate precară, depresii, conflicte interioare sau exterioare.

Trăiește în ritmul naturii !

Ritmul biologic al ființelor vii este în permanent contact cu Pământul, Soarele și Luna. Forțele lor magnetice, electrice și de gravitație interacționează permanent și acționează asupra tutoror celulelor vii. De aceea, există zile "pozitive", când energiile ne ajută să realizăm cu succes tot ce ne-am propus, iar unii dintre noi avem parte de câteva ori în viață de zile cu energie pozitivă maximă, și atunci se întâmplă “minunile “. În răstimpul de 30 de zile, Soarele, Luna și Pământul se află într-o anumieită poziție unele față de altle, care provoacă mutații puternice în forțele de gravitație, în câmpul electromagnetic - schimbări de luminozitate, temperatură, vânt, umiditatea aerului.

Odată cu schimbările din natură se produc schimbări și în interiorul organismului nostru: se schimbă starea psihică și fizică, pentru unii într-un mod puternic afectiv, pentru alții mai puțin sesizabil. Însă, toate persoanele au tendința să resimtă o stare: ori  de slabiciune - moleșeală, somnolență, ori de agitație - nervozitate, agresivitate. În aceste perioade crește numărul de depresii, stresul ajunge la cote maxime,  cresc numărul accidentelor, relațiile  inter-personale au de suferit,  se produc fenomene ale naturii distructive. În zilele nefavorabile, tot ceea ce dorim să realizăm și să obținem are mari șanse să se eșueze lamentabil. Din acest motiv planurile ar trebui puțin modificate, fiind recomandat  ca în astfel de zile să nu întrprindem acțiuni de o maximă importanță asupra vieții noastre. În zilele negative trebuie să ne relaxam mai mult, sa ne menținem liniștea interioară și exterioară, să avem preocupări care ne creează confort și o stare psihică pozitivă.

1. Ifluențe la nivelul sistemului nervos -  la majoritatea persoanelor se manifestă prin : pierderea orientării în spațiu, senzația de amețeală și moleșeală, care pot să ajungă până la starea de leșin. Persoana devine predispusă la influențe negative psihologice și energetice.

2. Ifluențe la nivelul  sistemului cardio-vascular - se manifestă prin tonusul scăzut al vaselor sangvine în partea de jos a corpului, comparativ cu partea de sus. De aici pot proveni deregrarile de circulație, tensiunea și tahicardia.  În aceste zile capacitatea de muncă fizică și mentală este deficitară. Cele mai afectate persoane sunt cele sedentare.

3. Ifluențe la nivelul  sistemului  locomotor - este afectată musculatura antigravitațională (mușchii extensori ai gâtului, ai spatelui, ai picioarelor și coapselor). Scade tonusul vital, puterea - capacitatea de muncă și rezistența.

4. Ifluențe la nivelul nutriției - scade necesitatea de carbohidrați pentru metabolism, ceea ce duce la consumul exagerat de dulciuri și făinoase, care provoacă depozitarea de grăsimi și creșterea colesterolului în organism.

5.  Ifluențe la nivelul  imunității - scade imunitatea și, în consecință, crește riscul de îmbolnăvire, ori se agravează bolile existente.

6. Ifluențe la nivelul activității creierului - fluctuațiile gravitaționale schimbă activitatea emisferelor creierului, activitatea principală se derulează în emisfera dreaptă, care răspunde de emoții. Nivelul cortizolului (hormonul stresului) crește de 1-2 ori, de aceea, în zilele respective nu se recomandă activități care să ne  solicite mental, mai indicată ar fi o activitate creatoare (pentru emisfera dreaptă).

Şi psihicul are ceasul lui

Starea noastră psihică este supusă unui ritm ciclic, care poate fi calculat în funcţie de data nașterii, susţin specialiștii în teoria bioritmului. Astfel, starea noastră de bine trece prin mai multe etape, pentru a reveni la starea iniţială după 23 de zile.

La fel, latura noastră creativă, sensibilitatea și dispoziţia parcurg mai multe etape timp de 28 de zile. Drept urmare, putem prevedea în ce perioade ale lunii suntem mai creativi şi când suntem lipsiţi de inspiraţie.

Latura noastră intelectuală (funcţiile analitice, memoria) parcurge o curbă pe parcursul a 33 de zile. Există mai multe formule de calcul al bioritmului după data naşterii, iar în funcţie de rezultate, specialistul în bioritm poate identifica perioadele în care este posibil să trecem printr-o pasă proastă sau să avem reușite pe toate planurile.

Zile cu bioritm scazut

În fiecare lună, există 8-12 zile negative. Dacă nu le dăm atenție, organismul ajunge să suferă tot mai mult, se adună problemele legate de pierderea energiei biologice și apar simptomele abaterii de la ritmul natural :

1. Stare de oboseală, epuizare, moleseală;
2. Pierderea capacității de gândire logică și analiză a împrejurărilor vieții;
3. Pierderea abilității de planificare în timp și în spațiu;
4. Pierderea orientării în spațiu - persoana este foarte "împiedicată", apare tremuratul corpului;
5. Depresii puternice - pierderea capacității de a lupta pentru ce ne dorim de la viață.

Sfaturi utile în zilele negative

În zilele negative aveți mai multă grijă la alimentație, beți mai multa apă, încercați să faceți mai mult sport, relaxațivă, reduceți epuizarea fizică și psihică.

Urmăriți bioritmul, atât în zilele în care vă simțiți plini de energie și optimiști, cât și în zilele în care vă simțiți obosiți și pesimiști. Astfel, vă veți cunoaște mai bine și veți putea prevedea zilele cu randament maxim într-un anumit domeniu, precum și zilele critice, în care este recomandabil să fiți extrem de atenți.

Categories: ,